Nye Evenes skole og Forsvaret

Uttalelse fra årsmøtet i Evenes Arbeiderparti, 20. februar 2019

Årsmøtet i Evenes AP er tilfreds med at byggingen av nye Evenes skole med flerbrukshall omsider har vært ute på anbud og imøteser tilbudene med spenning.

Bygging av ny skole og flerbrukshall er det viktigste tiltaket Evenes kommune selv kan gjøre for å få vekst og bosetting i forbindelse med Forsvarets etablering på Evenes. Den nye skolen dimensjoneres for hundre flere elever enn vi har i kommunen i dag og flerbrukshallen vi mangedoble treningskapasiteten. Dette vil være svært positivt – særlig for barn og unge.

Evenes AP har i flere år vært den fremste pådriveren for bygging av ny skole i kommunen.

Et enstemmig årsmøte i Evenes AP vil understreke viktigheten av at den nye skolen nå blir realisert uten ytterligere forsinkelser og vil fortsatt være en garantist for at dette prosjektet blir gjennomført i henhold til planene.

Byggingen av ny skole er en stor investering for Evenes kommune og kan medføre krevende økonomiske prioriteringer i tiden som kommer. Årsmøtet i Evenes AP vil derfor vil på det sterkeste oppfordre Forsvaret til å vurdere felles bruk av flerbrukshall og basseng slik at en del av kostnadene fordeles på begge parter.

Slik ser arkitektene for seg at den nye skolen for Evenes blir
Terje Bartholsen, leder og ordførerkandidat for Evenes Arbeiderparti